niedziela, 16 października 2016

Mielone w cieście.

Składniki:
  • 500 g mięsa mielonego 
  • 1 cebula
  • 2 jajka
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • sól, pieprz, czosnek granulowany, papryka słodka, papryka ostra (oczywiście wszystko według upodobania)
  • opakowanie suchych wafli
  • 1 szklanka mąki
  • 120 ml wody gazowanej
  • sól, pieprz
  • olej do smażenia
Cebulę drobno pokroić. Wymieszać ją wraz z mięsem mielonym, 1 jajkiem, natką pietruszki, przyprawami i oczywiście bułką tartą. Wafle pokroić w równe kwadraty. Z mięsa mielonego uformować kulki, które układamy pomiędzy dwa wafelki. Z mąki, 1 jajka, przypraw przygotowujemy gęste ciasto w którym maczamy kotlety. Obtoczone w cieście kotlety smażymy. 


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz