Składniki:
- 500 g mięsa mielonego
- 1 cebula
- 2 jajka
- 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
- sól, pieprz, czosnek granulowany, papryka słodka, papryka ostra (oczywiście wszystko według upodobania)
- opakowanie suchych wafli
- 1 szklanka mąki
- 120 ml wody gazowanej
- sól, pieprz
- olej do smażenia
Cebulę drobno pokroić. Wymieszać ją wraz z mięsem mielonym, 1 jajkiem, natką pietruszki, przyprawami i oczywiście bułką tartą. Wafle pokroić w równe kwadraty. Z mięsa mielonego uformować kulki, które układamy pomiędzy dwa wafelki. Z mąki, 1 jajka, przypraw przygotowujemy gęste ciasto w którym maczamy kotlety. Obtoczone w cieście kotlety smażymy.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz